מטאור הקלוריות השוטף אותנו בכל חג חנוכה בגין אכילת לביבות, יכול להיפסק באחת באמצעות הכנת לביבות דיאטטיות, בריאות ואפויות שהן גם טעימות וגם מזינות. במאמר הבא, נעניק לכם טיפים בנוגע להכנת לביבות בריאות, איכותיות וטעימות וכן נספק לכם שני מתכוני לטקס בריאות מנצחים לחנוכה.

מהי לביבה בריאה?

על פניו נראה, כי יש קושי רב לצלוח את הדיאטה בבטחה בחג החנוכה, זאת בשל מצבור השמן שלא מפסיק לנזול מכל מאכל חג ממוצע. ובכן, תתפלאו אבל הודות לטרנד הבריאות העולמי, גם המטבח המסורתי מתחיל בתוכנית הצרת היקפים רצינית. אם כן, לביבה בריאה היא לביבה המורכבת מחומרי גלם טבעיים עם ערך תזונתי גבוה (כגון: שימוש במגוון ירקות אורגניים כדוגמת: גזר, בטטה, קישואים, כרישה, תרד, כרובית ועוד), לעבור לשיטת הכנת לביבות בתנור , להשתמש בתחליפים בריאים יותר לגבינה או סוכר, כגון: טופו וסטיביה, ובמידה והחלטתם לטגן השתמשו בשמן זית או חמאה בלבד.

לביבות קלוריות

סופגניות ולביבות הם מאכל החג הרשמי של חנוכה העתיר בשומנים, סוכר וכולסטרול לרוב. לביבה מסורתיות סטנדרטית, המטוגנת בשמן עמוק, מכילה כמאה וחמישים קלוריות ללביבה.

טיפים להכנת לביבות דיאטטיות

אז אם אתם מעוניינים לעבור את החג הזה בשלום מבחינה קלורית, אנו ממליצים לכם לפעול בהתאם לטיפים הבאים בעת הכנת הלביבות.

  • זכרו! לביבות בטטה הינן בריאות יותר מאשר לביבות תפוחי אדמה, זאת מפאת היותן עשירות בבטא קרוטן, סיבים תזונתיים, דלת שומן, בעלת ערך גליקמי נמוך, אשלגן, סידן, ויטמין B, ויטמין C ומגנזיום.
  • העדיפו אפייה או גריל על פני טיגון הלביבות, כף תחסכו לעצמכם קלוריות רבות ותוכלו ליהנות מאכילת לביבה בריאה.
  • אם החלטתם להמשיך במסורת הטיגון, השתמשו במחבת טפלון ובספרי של שמן זית.
  • תוכלו להכין לביבה בעלת ערך תזונתי רב יותר, באמצעות הוספת ירקות, כגון: גזר, סלק, קישואים, כרישה, כרובית, תרד, תירס ועוד.
  • אם החלטתם בכל זאת לטגן, טיגון בשמן עמוק דווקא יגרום לספיגה פחותה יותר של שמן וכמו כן, כדאי להוסיף שתי כפות של יין לבן אל תוך הבלילה, עובדה אשר תמנע את חדירת השמן אל תוך הלביבות.
  • הקפידו על איזון נכון בין תזונה ופעילות גופנית במשך תקופת החג, כך שתוכלו לשרוף את הקלוריות שנוספו לכם במהלך החג.

אילו סוגי לביבות דיאטטיות יש?

כיום תוכלו למצוא רפרטואר שלם של מתכונים להכנת לביבות קלות ודיאטטיות, כגון: לביבות אפויות, לביבות ירקות ופירות (כדוגמת: לביבות קישואים, לביבת בטטה, לביבת תירס, לביבות גזר, לביבת תרד, לביבת כרובית, לביבת בננה ולביבות תפוחי עץ), לביבות טבעוניות, לביבות ללא גלוטן, לביבה ללא ביצים ועוד.

מתכוני לביבות דיאטטיות

אם אינכם רוצים להשחית כליל את הדיאטה בה פצחתם, הנה כמה מתכוני לביבות בריאים ודיאטטיים במיוחד אשר ישמרו לכם לצלוח את חנוכה בקלות ובבטחה.

מתכון לביבות טופו

המצרכים הדרושים להכנת לביבות טופו אפויות: שלוש כפות של רוטב סויה תמרי, 350 גרם של טופו, פלפל לבן גרוס, כפית אבקת שום, מרסס שמן, שתי כפיות שורש זנגוויל מגורד, שלוש כפות של קמח תופח, שני חלבוני ביצה, כפית של אבקת שום וספרי של שמן זית.

אופן הכנת לביבות טופו

  • תחילה, יש לחתוך לקוביות את הטופו בגודל של 1 ס"מ.
  • שנית, יש להשרות למשך כחצי שעה, את קוביות הטופו בתוך מרינדה המורכבת מן החומרים הבאים: זנגוויל מגורד, רוטב סויה ואבקה של שום.
  • שלישית, יש לסנן את קוביות הטופו מן המרינדה ולהניח לייבוש על גבי נייר סופג.
  • רביעית, יש להכניס את הטופו אל תוך מעבד מזון עם פומפיה ולהכין רצועות דקות של טופו.
  • חמישית, יש לערבב את הביצים, הטופו, הפלפל והקמח יחדיו.
  • שישית, יש לרסס את תבנית האפייה בספריי של שמן זית ולקמוץ מן התערובת לביבות ולסדרן על גבי התבנית ברווחים קבועים.
  • שביעית, יש להכניס את תבנית לביבות אל התנור למשך עשר דקות בחום בינוני.
  • כאשר הלביבות שחומות ניתן להוציאן ולהגישן על צלחת. בתיאבון!

מתכון לביבות תרד

המצרכים הדרושים להכנת לביבות תרד: ספרי של שמן זית, חבילת תרד של 400 גרם, פלפל שחור טחון טרי ומלח, שני ביצים, קורט של אגוז מוסקט, שלוש כפות של קמח, שני שיני שום כתושות, שלוש כפות של פירורי לחם.

אופן הכנת לביבות תרד

  • תחילה, עליכם לאדות את עלי התרד למשך עשר דקות, מבלי להוסיף מים.
  • לאחר מכן, יש לקצוץ את התרד לרצועות דקות ולהעבירו אל תוך קערה.
  • יש להוסיף את כלל המצרכים, לתבל ולערבב הכל היטב.
  • יש לרסס את מחבת הטפלון בספריי של שמן זית ולחמם על גבי להבה בינונית.
  • כעת, עליכם לקמוץ מהבלילה כשמונה לביבות ולטגן היטב מכל צד.
  • כאשר הלביבות מזהיבות, ניתן להעבירן אל תוך צלחת עם נייר סופג ולהגיש. בתאבון!.

לסיכום, אם ברצונכם להכין לביבה לחנוכה טעימה אך דלה בקלוריות - לביבות דיאטטיות הן הלביבות המושלמות עבורכן.