בשנים האחרונות, יותר ויותר ישראלים גילו את יתרונותיהן של דיאטות מסוג מסוים מאד. הן מבוססות, במידה רבה, על צריכה מוגברת של מיצים, ותכליתן אחת: ניקוי מוחלט של הגוף מכל מה שלא אמור להיות בתוכו. הכוונה, כמובן, היא אל דיאטות ניקוי הרעלים, אשר את מאפייניה נמנה במאמר הבא.

הרעלנים המסתתרים בגוף שלנו

לפני שנבין בכלל את מהותה של דיאטת ניקוי הרעלים, חשוב להבין ראשית באילו רעלים הנמצאים בגוף האדם מדובר. ובכן, הרעלנים האמורים נגרמים לרוב עקב תזונה לא נכונה או חשיפה לסביבה מזוהמת, וכוללים, בין השאר:

  • עשן סיגריות
  • כימיקלים
  • מתכות
  • הורמונים
  • תרופות

תכלית הדיאטה, כמובן, היא להוציא את החומרים האלה – שהם נפוצים בגופם של רבים מאיתנו – ממנו. זאת כדי למנוע סיבוכים שונים שלהם, לרבות פגיעה בתפקוד ההורמונלי או במערכת החיסונים של הגוף, חוסרים תזונתיים, התפתחות מחלות ועוד. מיותר לציין שתוצר אחר של הדיאטה, עקב כל אלה, הוא גם ירידה במשקל.

מאפייני הדיאטה

דיאטת ניקוי רעלים ידועה גם בתור "דיאטת מיצים", והיא נמשכת לרוב בין מספר ימים לשלושה שבועות. הבסיס שלה הוא צריכה מוגברת של מיצי פירות וירקות, המחוללים תמורות חיוביות ביותר בגוף האדם: הן הקטנת הכימיקלים הלא רצויים בגוף, והן הגברת המינרלים, הויטמינים או חומרי החימצון שמסייעים לו בעשרות מונים.

סוג אחר של מזונות הנצרכים באמצעות הדיאטה הוא אלה העשירים בסיבים ובמים. כך, ניתן להגביר את כמות היציאות בגוף – שתן וצואה גם יחד - דבר שתורם אף הוא למאזן החומרים שבו. צריכת מזונות אלה אף מסייעת להגביר את קצב הירידה במשקל. חשוב להיזהר, בהקשר הזה, מירידה דרסטית מדי.

הימים שאחרי הדיאטה

דיאטת ניקוי רעלים כוללת בתוכה, כפי שראינו, מעלות רבות. יחד עם זאת, רצוי לזכור שהדרך לנחלה שהיא מציעה אינה בהכרח פשוטה. יש מספר תופעות לוואי אפשריות, שעלולות להיכנס לתמונה, בעיקר בימים הראשונים של הדיאטה. התסמין השלילי המשמעותי ביותר, לדעת רבים, הוא כאב ראש.

תופעת לוואי אפשרית נוספת של הדיאטה היא שלשולים – לכן, חשוב מאד ללוות את הדיאטה בהגברה של כמות הנוזלים הנצרכים על ידי האדם. אחרת, ישנה סכנה משמעותית של התייבשות. הדיאטה אף עלולה להביא לכאבי ראש, לעייפות, לעצבנות, לאקנה או לרעב, אם כי באופן נקודתי ונדיר יותר.

חשוב לזכור: הדיאטה לא מתאימה לכולם

לא כל אדם יכול לעבור דיאטת ניקוי רעלים. למעשה, ההמלצות הבריאותיות הברורות מוציאות מתמונה זו קבוצות נרחבות באוכלוסיה, לרבות:

  • נשים הרות או מניקות
  • ילדים
  • הסובלים מאנמיה
  • בעלי לחץ דם נמוך
  • חולי מחלות כרוניות, לרבות סרטן

אז איך מתחילים?

דיאטת ניקוי רעלים נחשבת לקצרה באופן יחסי, בייחוד אם לוקחים בחשבון את הסוגים האחרים של הדיאטות. ועדיין, אין הדבר אומר כי יש לבצע אותה באופן לא מושכל. מומלץ מאד להיעזר באיש מקצוע בעת המשימה החשובה הזו, בין השאר בהתאמת תפריט המזון האידיאלי, בהתבסס על הצרכים והרצונות של האדם האמור.

אפשרות אחרת, נפוצה לא פחות, היא להירשם לסדנאות של ניקוי רעלים. במצב הזה, עוברים למעשה את ההליך עם אנשים אחרים, דבר שבכוחו להפוך אותו לפשוט הרבה יותר. בכל אופן, רצוי לא להגזים עם הדיאטה: לרוב, אנשים יבחרו לבצע אותה פעם או פעמיים בשנה, ולא הרבה מעבר לכך.