הקיץ החם גורם לישראלים רבים לשנות את הרגלי התזונה היום יומיים, כיוון שיש רצון לאכול מאכלים קלילים, קרים ומרעננים במקום תבשילים חמים שאכלו בימי החורף. זו הסיבה שיש היערכות אחרת בכל מטבח ובני הבית דואגים לרכוש מעת לעת ירקות ופירות טריים, קטניות מסוימות ומוצרי חלב כמו יוגורט. קו החשיבה לגבי מה אוכלים בקיץ הוא להכין הרבה סלטים, מרק יוגורט, לצרוך פירות נהדרים וליהנות משיטות בישול כמו הקפצה, בישול קצר ואידוי.
בקיץ הגוף עובר כמה שינויים כמו לדוגמה:
מה אוכלים בקיץ? המגמה היא לצרוך ירקות שיש בהם וויטמינים C וגם A אשר מתאימים יותר למערכת העיכול בתקופה זו של השנה כיוון שהם נוגדי חמצון. מאכלים בריאים לקיץ כוללים ירקות כמו מלפפונים, שומר, קישואים, ארטישוק, עגבניות, חציל, פלפלים צבעוניים, תירס ועוד. מעבר לכך כדאי לצרוך גם עלים ירוקים כמו תרד, קייל, חסה ועלים ירוקים נוספים.
הפירות הם מאכלים בריאים לקיץ ולכן אפשר לצרוך אותם בשעות שונות, כמו לדוגמה אבטיח, תאנים וענבים. הקיץ היא תקופה מצוינת לאכילת דגנים מלאים כמו בורגול, סויה, אורז וגם טופו.
שיטות הבישול המומלצות בקיץ הן אידוי של ירקות כמו קישואים וחצילים, תוך הוספת תבלינים בכמות מינורית. כמו כן כשחושבים מה אוכלים בקיץ אפשר להקפיץ ירקות שונים במחבת כמו אפונה, שעועית ירוקה, גזר ולהוסיף לכך מעט חזה עוף חתוך ונודלס. התוצאה היא תזונה נכונה, מגוונת וצבעונית שתמיד אהוב הן על המבוגרים והן על הילדים.
שיטות בישול לקיץ שהן קלילות כוללות בישול קצר של מאכלים כמו טופו, בורגול ואורז. לאחר מכן אפשר לשלב איתם ירקות שונים כמו חסה ובטטה וכך ליצור סלט מעניין שיש בו הכול. מעבר לכך תמיד נחמד להוציא מהמקרר סלט פירות או סלט ירקות שהוכנו מראש.
שתיית מים בקיץ היא נושא אקוטי, כיוון שכל אחד מאתנו מאבד המון נוזלים לאור ההזעה המוגברת בחום הכבד. זו הסיבה שיש לשתות כמות מינימלית של 12-10 כוסות מים בכל יום. כמו כן כדאי להוסיף מדי פעם למים אבקת אלקטרוליטים כדי להחזיר לגוף מרכיבים חשובים כמו סידן, נתרן, מגנזיום ואשלגן שנעלמים עם הזיעה.
מה אוכלים בקיץ? זו שאלה מהותית במיוחד כשהילדים בחופשה. לכן רצוי להרבות בצריכה של ירקות ופירות, מיצי ירקות, ומרק יוגורט נפלא.