הקושי העיקרי הפוגם ביכולת ההתמדה של רבים מאיתנו בדיאטה, נובע מהעובדה הפשוטה, כי איננו יכולים לאכול לאורך כל שעות היממה, וכי אנו מוגבלים במהלך הדיאטה באכילת מזונות ספציפיים, ללא כל יכולת לגוון. דיאטת לחם המבוססת על אותה משיכה "קמאית" ללחם, פותרת אותנו משני איסורים מהותיים אלו, ומאפשרת לנו לאכול כל 3-4 שעות ביום, סנדוויצ'ים עם מיני ממרחים וירקות מגוונים, כך שיש ביכולתנו להפוך את תהליך ההרזיה למשימה יותר פשוטה. אם כך, במאמר הבא, נציג את העקרונות המהותיים של דיאטת הלחם, ונכיר את היבטיה השונים.
דיאטת הלחם, מושתת על ההנחה, כי תזונה העשירה בפחמימות מורכבות, קרי : לחם, מעלה את רמת הסרוטונין בגוף, וכך תורמת לתחושת השובע בגופינו. בנוסף לכך, נמצא כי אכילה של פחמימות במשך כל כמה שעות, תורמת לשמירה מאוזנת של רמות האינסולין והסרוטונין בגוף, וכך למעשה ניתן לשמור על תחושת שובע ממושכת יותר. דיאטת לחם היא דיאטה המורכבת בשלב הראשון מאכילת 8-12 פרוסות של לחם קל עם ממרח, כגון: טונה, אבוקדו, גבינה, טחינה, פסטראמה וביצה, בשילוב של ירקות ללא הגבלה, יוגורט, ופרי אחד ליום ובשלב השני מתחליפי לחם, כגון: גריסים, אורז, פסטה, בשר, דגים ועוד.
דיאטת לחם היא שיטה שהומצאה על ידי מנהלת המחלקה לתזונה ודיאטה בבית החולים איכילוב וראש מרכז רז להרזיה, התזונאית הקלינית - אולגה רז. אולגה רז, הגתה את שיטת דיאטת הלחם, לאחר מסקנות מחקר, שביצע השוואה בין קבוצת אנשים, שתזונתם הייתה מבוססת על לחם, ובין קבוצת אנשים, שתזונתם הייתה מבוססת על בשר, ומצא כי יש קשר בין אכילת פחמימות מורכבות, כלומר לחם, ובין השפעה על תחושת שובע ממושכת בגופינו.
דיאטת לחם מורכבת משני עקרונות:
יתרונות הדיאטה:
חסרונות הדיאטה:
שלב א: נמשך בין שבוע לשבועיים – שלב ההסתגלות וההתאמה:
שלב ב: מדובר בשלב שאיננו תחום בזמן, אלא הופך לדרך חיים:
לסיכום, ניתן לומר כי בהשוואה לדיאטות אחרות, דיאטת לחם הנה דיאטה הדרגתית, הגיונית ונכונה, המתאימה לא רק לאנשים בריאים, אלא אפילו לחולי סכרת (שלא מטופלים באינסולין) ואנשים עם רמת טריגליצרידים גבוהה בדם.