כולנו מחפשים את הדיאטה שתאפשר לנו לאכול את מה שאנחנו רוצים, שיהיה לנו טעים ולא נרגיש מוגבלים, ובד בבד תעזור לנו לרדת במשקל כפי שהיינו מצפים. דיאטת הפליאו היא דיאטה הנעשית פופולרית יותר ויותר שכן נראה, לפחות מרושם ראשוני, שהיא מצליחה לענות על הדרישות האלו.
דיאטת הפליאו מבוססת בעיקרה על תזונה כפי שהאדם הקדמון היה אוכל, כלומר: הרבה בשר שמן, הרבה שומן, מיעוט של פחמימות וללא מזון מעובד. עבור מי שמתבסס בתזונה שלו על בשר רב- מדובר בדיאטה שיכולה להיראות אפשרית.
המטרה בדיאטת פליאו היא לאכול מזון בצורה שקרובה ככל האפשר לצורה הטבעית שלו, לפני שהוא עבר גלגולים שלמים, נארז, נטחן ונאפה עד שהוא הגיע כמוצר ארוז אלינו. המשמעות היא להימנע משמנים מזוככים, חטיפים, שתיה מתוקה, ממתקים, קמח וכמעט כל סוגי האלכוהול, מלבד יין.
המזון שכן מותר וצריך לאכול הוא מגוון מזונות לא מעובדים מהחי, כמו חלב, ביצים וחמאה לצד בשר עתיר שומן ודגים, יחד עם מזונות צמחיים בצורתם הטבעית כמו פירות וירקות, אגוזים וזרעים.
בשונה מדיאטות אחרות, דיאטת הפליאו אינה מעוניינת לספור קלוריות ולעסוק בחישובים. הדבר היחיד שנצטרך להקפיד עליו הוא לאכול רק על פי הדיאטה, בהתאם לתחושת הרעב שלנו.
לדיאטת הפליאו מספר יתרונות חשובים, כמו:
לדיאטה זו יש מספר חסרונות שחשוב לתת עליהם את הדעת לפני שאנחנו רצים למלא את המקרר בנתחים של בשר אדום:
על אף הסיכונים הכתובים כאן, הקפדה על הדיאטה ואכילה מאוזנת של המזונות האפשריים יכולה להיות בריאה מאוד, מרזה ובעלת השפעות חיוביות על מצב הרוח. אם נתמקד באכילה של שומנים בריאים כמו אבוקדו, אגוזים, נאכל פעם בשבוע לכל היותר בשר שמן ומידי פעם דגים ונרבה באכילת פירות וירקות, נוכל בהחלט לראות שינויים חיוביים במדדים הבריאותיים שלנו ובמשקל.
תפריט לדוגמא על פי דיאטת הפליאו יהיה:
לארוחת בוקר הראשונה עדיף לאכול פירות ואגוזים. ארוחת בוקר מאוחרת יותר יכולה לכלול חביתה גדולה עם ירקות ירוקים, סלט עם שמן זית. ארוחת צהריים יכולה לכלול סלט גדול עם עלים ירוקים כמו חסה, קייל, אורוגולה, יחד עם אגוזים וזרעים. בצד אפשר לאכול דג שעבר מינימום בישול או חזה עוף. ארוחת ערב יכולה לכלול דג אפוי בתנור, ירקות מאודים ודגן מלא דוגמת אורז מלא, כוסמת או בטטה בתנור.
ארוחות ביניים יכולות לכלול מנת פרי עם אגוזים ושקדים, מקלות של ירקות עם טחינה או ביצה קשה.