חג חנוכה לא חייב תמיד להיות כל כך משמין, תתפלאו אבל אפשר לאכול סופגניות לחנוכה ללא חשש תמידי לפריזורה, למדדי הכולסטרול הגבוהים, הסוכר והשומן בדם, כל שעליכם לעשות הוא לאכול סופגניות בריאות.

במדריך הבא, תוכלו למצוא את כל הטיפים הנחוצים לכם בכדי לעבור את חג החנוכה הקרב ובא בשלום, על ידי אכילת סופגניות בריאות לחנוכה.

מהי סופגניה בריאה?

ייתכן והמושג סופגנייה בריאה ישמע לכם מעט אירוני, שכן אחרי הכל, מדובר במאכל שכל כולו שמן, בצק, שומן, שמרים וסוכר, אולם תתפלאו הדור השלישי של סופגניות חנוכה התאים את עצמו לטרנד הבריאות העולמי ומשתדל להיות יותר ויותר בריא. כיצד, אתם שואלים? ובכן הכל טמון בחומרי הגלם, באופן הכנת סופגניות ובערכן הקלורי.

  • חומרי גלם טבעיים– לצורך הכנת סופגניות בריאות יש להשתמש בחומרי גלם טבעיים ובריאים ולוותר על המשמינים, לדוגמא: יש להעדיף תחליפי סוכר טבעיים כגון: סוכר חום, צמח הסטיביה, סירופ חרובים או דבש, כמו כן יש להשתמש בקמח מלא, או בכוסמין, בשמן מכבישה קרה (כגון: שמן זית או שמן שומשום), לוותר על ביצים ולהשתמש בתחליפי חלב כגון: חלב אורז או חלב סויה. ככל שחומרי הגלם יהיו טבעיים, איכותיים ובעלי ערך תזונתי גבוהה יותר לגוף כך הסופגניה תהיה בריאה יותר לחוגגים.
  • גודל הסופגניה – כלל גדול בתזונה בריאה בחג החנוכה: ככל שתכינו סופגניות קטנות יותר, כך תוכלו להפחית יותר מערכם הקלורי.

אופן הכנת סופגניות – טריק נוסף להכנת סופגינות בריאות הוא לוותר על הליך הטיגון בשמן עמוק ולהמירו בהליך אפייה עם משיחה קלה של חמאהשמן לפני ההגשה לתחושת הפינוק.

  • ערך קלורי סופגניה – סופגניה בריאה העשויה כהלכה ובצורה בריאה עשויה לחתוך מחצית מן הקלוריות של סופגניה רגילה ויותר, כאשר בדרך כלל הן מכילו בין 450 קלוריות ל – 150 קלוריות (תלוי כמובן במרכיבי הסופגניה ובגודלה).

באופן כללי, צריך לשאוף לכך שהסופגניות תהיינה עשויות מחומרים טבעיים, משומנים בריאים עם סיבים תזונתיים וכמה שפחות שמן, סוכר ובצק.

סופגניות קלוריות

סופגניות מסורתיות, הספוגות בשמן מחומצן, סוכר, שומנים רוויים, קמח דביק, פחמימות, כולסטרול וחלבונים לרוב מכילות בין 700 ל – 800 קלוריות, שהם שווי ערך ל – ארוחה בשרית משביעה הכוללת גם קינוח.

טיפים להכנת סופגניות בריאות

חוששים להשמין בתקופת החגים? אל דאגה יש אלטרנטיבה טעימה וגם בריאה לחג החנוכה.

כל שעליכם לעשות הוא להקפיד על הטיפים הבאים ותוכלו ליהנות ממנה טעימה ומנחמת של סופגניות בריאות.

  • השתמשו בחומרי גלם טבעיים ואורגניים: קמח מלא או כוסמין, שמרים טריים, סוכר חום, תחליפי חלב ותחליפי סוכר.
  • במקום לטגן את הסופגניות אפו אותן (כיום אפילו ניתן להשתמש במחבתות מיוחדות להכנת סופגניות בריאות).
  • העדיפו תמיד לאכול סופגניות אשר הוכנו בביתכם, מאשר סופגניות תעשיות וקנויות.
  • אכלו סופגנייה אחת ביום והתייחסו אליה כמנה בפני עצמה ולא בתור קינוח.
  • במידה וויתרתם על הליך אפיית סופגניות, דאגו לכך שהשמן שאתם משתמשים בו איננו שמן מזוקק וכי הוא נשמר בכלי סגור (בכדי למנוע את חמצונו) וכמובן אל תשרפו את הסופגניות והניחו אותם על נייר סופג.
  • הכינו ריבה ממרכיבים טבעיים בלבד ותחליפי סוכר.
  • השתדלו לשרוף את הקלוריות הרבות של החג עם פעילות ספורט אינטנסיבית.
  • השתמשו בלציטין בכדי למנוע את התחמצנות השמן.

אילו סוגי סופגניות בריאות יש?

כיום, תוכלו למצוא רפרטואר שלם של סופגניות בריאות המכונות גם סופגניות דיאטטיות או סופגניות לייט, המתאימות מאוד לאנשים הסובלים מסוכרת, עודף משקל, עודף כולסטרול, דיאטות ועוד.

בין מגוון מתכוני הבריאות תוכלו למצוא את הבאים:סופגניות אפויות, סופגניות קמח מלא, סופגניות כוסמין, סופגניות ללא סוכר, סופגניות ללא גלוטן, מיני סופגניות (סופגניות ביס), סופגניות בלי ביצים וסופגניות טבעוניות.

מתכון סופגניות בריאות

לכבוד חג החנוכה, מצאנו מתכון נפלא של סופגניות סופר בריאות וגם טעימות, תהנו.

המצרכים הדרושים להכנת מתכון הסופגניות הבריאות: ארבע כוסות של קמח חיטה מלא ומנופה, כפית של קינמון טחון, חמישים גרם של שמרים טריים, כפית של גרד קליפת הלימון, חצי כוס חלב אורז או סויה בטמפרטורת החדר, כפית של גרד קליפת התפוז, כוס של מים פושרים, קורט של מלח, חצי כוס של שמן זית לא מזוכך ובכבישה קרה וכמה טיפות של צמח הסטיביה (בכמות הדומה לכוס אחת של סוכר). להכנת ציפוי הסופגניות יש צורך במצרכים הבאים: חצי כוס של אבקת חרובים אורגנית, חצי כוס חליטה של עלי סטיביה, רבע כוס של גרגרי לציטין, חצי כוס של חלב סויה ורבע כוס של שמן קנולה בכבשה קרה.

אופן הכנת סופגניות הבריאות:

  • תחילה, יש להמיס בקערה את השמרים עם מים וכף של סוכר הסטיביה עד לתסיסתם.
  • אחר כך, יש לערבב בתוך קערה נפרדת את התבלינים, את שתי כוסות הקמח ואת גרידת הלימון והתפוז, ובקערה נוספת יש להמיס את המים, החלב, השמן והדבש.
  • כעת יש להוסיף את התערובת של המצרכים היבשים לתערובת הנוזלים ולהתחיל לבחוש וללוש.
  • כעת, עליכם להוסיף את יתרת הקמח והשמרים בהדרגה וללוש את העיסה היטב. ולהניח לשמרים לתפוח.
  • יש לחמם את התנור לחום של 175 מעלות צלזיוס ולהכין במקביל תבנית המרופדת בנייר אפיה.
  • כעת יש לקמוץ כדורי בצק עגולים ולהניח בתוך תבנית האפייה, תוך יצירת מרחק מה בין הסופגניות.
  • אפו את הסופגניות למשך עשרים דקות.
  • לאחר עשרים דקות הסופגניות מוכנות וניתן לזגג אותם בציפוי רוטב החרובים. בתיאבון.

לסיכום, כפי שראיתם אימת חג החנוכה חוסלה כליל וכל שעליכם לעשות הוא לפעול בהתאם להוראותיו של מתכון סופגניות בריאות.