חדר כושר נתפס כאחת מן הדרכים היעילות להרזיה. חדר כושר מקנה מסגרת ברורה "המחייבת" את המנוי לעסוק בפעילות גופנית. עובדה המעניקה מוטיבציה למחויבות לשלב בין דיאטה וספורט.

בשנים האחרונות הפכו מכוני הכושר לתופעה עולמית הצוברת תאוצה גם בארץ. "השיגעון לרזון" ולפיתוח גוף שרירי ומחוטב היא העובדה שבגינה אלפי אנשים נוהרים אל מחוזות מכוני הכושר בתקווה שכך יוכלו לממש את חלומם ולהגיע אל משקל היעד שלהם. כיום, ניתן גם למצוא ואריאציה חדשה של חדר כושר ציבורי עובדה שלא רק מעודדת את העיסוק בפעילות גופנית אלא מעניקה הזדמנות שווה לכל שכבות החברה (כולל אנשים שאין להם די כסף לצורך קניית מנוי בחדר הכושר, אך מעוניינים לעסוק בספורט).

במאמר הבא נבהיר מהם היתרונות והחסרונות הקיימים בהליכה אל חדר הכושר כמו גם מהם תרגילי הכושר המומלצים בכל חדר כושר.

מהו חדר כושר?

חדר כושר או מכון כושר הוא למעשה מעין מסגרת מקצועית המעודדת אימון ותרגול של פעילות גופנית. על פי רוב כל מכון מחזיק בציוד חדר כושר מיוחד אשר נועד לשפר את שלושת האלמנטים העיקריים בפעילות הגוף, והם: גמישות, חיזוקכוח וסיבולת לב ריאה.

אילו מתקנים ניתן למצוא בחדר כושר?

כפי שטענו קודם ישנן שלוש סוגי פעילויות גופניות המומלצות לגוף: תרגילי כוח והתנגדות, פעילות אירובית ופעילות אנאירובית – קרי גמישות. על מנת לענות על שלושת צרכי הגוף הללו בכל חדר כושר ימצאו המתקנים הבאים: מסלול ריצה חשמלי הליכון, אופני כושר אופני ספינינג, סטפר, מכשירי קרוס, ספסלי משקולות, מזרנים, מתקן מתח, ציוד אירובי ועוד.

על פי רוב, חדר הכושר יחולק לשלושה אזורים אסטרטגיים: שטח האימון האירובי, שטח המתיחות ושטח המשקולות.

מהם היתרונות בהרשמה לחדר כושר?

  • ציוד מקצועי ומגוון המפעיל את כל שרירי הגוף.
  • נוכחות של מאמני כושר המסוגלים לתפור לכל אחד תוכנית כושר אישית המתאימה לצרכיו, כמו גם לדרבן ולהעניק מוטיבציה למתאמן וכך להגיע למשקל היעד בצורה נכונה, בריאה ומתאימה.
  • מפגש חברתי – אחד מן הגורמים ההופכים כל חדר כושר ל"ידידותי לסביבה" היא העובדה הפשוטה כי מדובר בעוד מסגרת חברתית בה ניתן לראות ולהיראות, להכיר אנשים.
  • אווירה – האווירה הקצבית והדינאמית השולטת בכל חדרי הכושר בארץ ובעולם היא אחת מן היתרונות שבהליכה אל מכון הכושר.
  • ספא – כיום, ניתן למצוא בסמוך לחדרי הכושר גם מתקני ספא, לרבות: סאונה, מקלחות, טיפולי גוף ומסאז' פינת קפה ומשקאות בריאות, ועוד כיד הדמיון החופשית...

מהם החסרונות בהרשמה למכון כושר?

  • תשלום גבוהה – מנוי חדר כושר נחשב להוצאה "מכובדת" ולכן איננה מתאימה לכל כיס.
  • אי ניצול המנוי – תסמונת "העצלנות" הידועה לכולנו גורמת לרבים מאיתנו "להתלהב" מאוד בהתחלה ומהר מאוד לסור לדרכנו הרעה, עובדה המשאירה אותנו קרחים מכאן ומכאן: פעם אחת בעבור זה שלא נקבל חזרה את דמי המנוי ופעם שנייה עבור זה שלא ירדנו במשקל!.
  • תור – אם מדובר במכון או חדר כושר קטן לעיתים צריך להמתין על מנת לעלות על כל מתקן ומתקן.

מהם תרגילי הכושר המומלצים?

הנה כמה תרגילי חדר כושר מומלצים:

  • תרגילי בטן – שכבו על הרצפה כאשר שתי רגליכם מנותקות מן הקרקע. כעת כופפו את הרגלים לכיוון בית החזה, משם הניפו רגלכם כלפי מעלה ומשם החזירו את הרגליים בצורה אנכית לגוף. יש לחזור על התרגיל מספר פעמים.
  • תרגילי ידיים – עליכם לשבת כך שהברכיים שלכם כפופות ואילו כפות הידיים תומכות את הגוף לאחור. כעת יש להרים את ישבנכם מן הקרקע, לישר ולכופף את המפרקים מבלי שהישבן יגע ברצפה. על תרגיל זה יש לחזור מספר פעמים.
  • תרגילי ישבן וירך – עליכם לשכב על הגב כאשר ידיכם מונחות לצידכם. הניחו את כף רגל ימין על גבי הרצפה כך שהברך תהיה כפופה, בעוד רגל שמאל תמתח ישר באוויר. כעת יש לדרוך על כף הרגל הכפופה ולהרים את ישבנכם כלפי מעלה ומטה תוך ניתוק חוליות הגב התחתון מהרצפה. יש לחזור על התנועה מספר פעמים.

מהו חוק מכוני הכושר?

בשנת 1994 הוסדר הפיקוח על מכוני הכושר בישראל באמצעות חקיקת חוק מכוני הכושר. חוק זה קבע מספר נהלים לאימון בכל חדר כושר, והם:

  • טרם ההרשמה לחדר כושר יש להביא אישור רפואי המתיר לפלוני להתאמן תוך ציון העובדה כי אין לנרשם כל בעיה גופנית העשויה להזיק לבריאותו.
  • הגיל המינימאלי המתיר הליכה אל חדר כושר הוא גיל 14 כאשר הנרשם מחויב להציג אישור מהאפוטרופוס שלו.
  • כל חדר כושר מחויב על פי חוק להחזיק מדריך חדר כושר מקצועי ומוסמך שיש ביכולתו ללמד את המתאמנים ולפקח עליהם.
  • על החוק מפקח משרד החינוך, התרבות והספורט.

לסיכום, אם יש לכם את היכולת הכלכלית, זמן פנוי, ורצון חדר כושר הוא פיתרון נפלא להרזייה.