רקע אודות ויטמין H

ויטמין H, שם מלא: ביוטין, בלועזית: Biotin, הינו תרכובת אורגנית . מקורות טובים לויטמין H הם דגנים, גרעינים, אגוזי מלך, חלב, חמאה, גבינה, חלמון ביצה, אפונה ירוקה, עדשים, מוצרי סויה, עוף, בשר, בקר, אורז מלא.

מויצר ע"י חיידקי המעיים ושייך לקבוצת ויטמין B הוא נחשב לממריץ מלא עוצמה של התא.

השפעות חיוביות של ויטמין H

צריכה של ויטמין H ידועה בהשפעות החיוביות הבאות:

  • ניצול חלבונים
  • ניצול חומצה פולית
  • תפקוד תקין של בלוטות הזיעה
  • ייצור חומצות שומן

השפעות שליליות של ויטמין H

צריכה מופרזת, או שאינה מבוקרת, של ויטמין H עלולה לגרום לתופעות השליליות הבאות:

    צריכת יתר של ביוטין הינה נדירה אך עלולה לגרום לריכוז גבוה מדי של סוכר בדם.

מידע מקצועי נוסף בנושא ויטמין H