רקע אודות ויטמין E

ויטמין E, שם מלא: טוקופרול, בלועזית: Tocopherol, הינו מסוג כינוי גנרי לקבוצת ויטמינים שהם תרכובות מסיסות בשומן. מקורות טובים לויטמין E הם ביצים, שקדים, גרעיני חמנייה, ירקות עליים (תרד, עלי סלק, רוקט) וירקות ממשפחת המצליבים (כרובית, ברוקולי, תפוח אדמה). כמו כן, ניתן למצוא אותו בשמנים מן הצומח ומן החי ובפירות מסויימים, כגון: אבטיח, קיווי או מנגו.

השפעות חיוביות של ויטמין E

צריכה של ויטמין E ידועה בהשפעות החיוביות הבאות:

  • מסייע במניעת התפתחות תאים סרטניים בגוף
  • מסייע בשמירה על בריאות העור (נמצא במוצרים קוסמטיים רבים המיועדים לטיפול בקמטים והצערת העור)
  • טיפול בבעיות בראיה עקב סיבוכי סוכרת
  • שמירה על הלב וכלי הדם
  • מסייע בהקטנת הסיכון לחמחלות הקשורות לתפקודי המוח

השפעות שליליות של ויטמין E

צריכה מופרזת, או שאינה מבוקרת, של ויטמין E עלולה לגרום לתופעות השליליות הבאות:

    מדובר במקרים נדירים, אך עודף בויטמין E עלול לגרום לכאבי בטן, שלשולים ובחילות. במקרים אחרים עודף בויטמין יכול לגרום לפגיעה בתפקוד בלוטת התריס.

מידע מקצועי נוסף בנושא ויטמין E