ויטמין D, שם מלא: דיהידרוקסיויטמין D, בלועזית: Vitamin D, הינו ויטמין מסוג תרכובת אורגנית מסיסה בשמן. מקורות טובים לויטמין D הם חשיפה לשמש בעיקר. כמו כן, ניתן למצוא אותו בחמאה, כבד בקר, מוצרי חלב, דגים עתירי שומן, כגון סלמון, טונה וסרדינים.
ועדת המזון האמריקאית קבעה שהקצובה המומלצת של ויטמין D עבור הגילאים 0 עד 50 הינה 5 מק"ג, לגילאי 51-70 – 10 מק"ג ומגיל 71 ומעלה, מומלץ לצרוך בממוצע 15 מק"ג של ויטמין D.
צריכה של ויטמין D ידועה בהשפעות החיוביות הבאות:
צריכה מופרזת, או שאינה מבוקרת, של ויטמין D עלולה לגרום לתופעות השליליות הבאות: