רקע אודות ויטמין D

ויטמין D, שם מלא: דיהידרוקסיויטמין D, בלועזית: Vitamin D, הינו ויטמין מסוג תרכובת אורגנית מסיסה בשמן. מקורות טובים לויטמין D הם חשיפה לשמש בעיקר. כמו כן, ניתן למצוא אותו בחמאה, כבד בקר, מוצרי חלב, דגים עתירי שומן, כגון סלמון, טונה וסרדינים.

ועדת המזון האמריקאית קבעה שהקצובה המומלצת של ויטמין D עבור הגילאים 0 עד 50 הינה 5 מק"ג, לגילאי 51-70 – 10 מק"ג ומגיל 71 ומעלה, מומלץ לצרוך בממוצע 15 מק"ג של ויטמין D.

השפעות חיוביות של ויטמין D

צריכה של ויטמין D ידועה בהשפעות החיוביות הבאות:

  • הקטנת הסיכון לחלות במחלות זיהומיות, סכרת וסרטן
  • ספיגת סידן טובה יותר בגוף ובניית העצם

השפעות שליליות של ויטמין D

צריכה מופרזת, או שאינה מבוקרת, של ויטמין D עלולה לגרום לתופעות השליליות הבאות:

  • שברי מאמץ
  • אמניה
  • התכווצויות שרירים (או מחלת הרככת)
  • אוסטיאופורוזיס

מידע מקצועי נוסף בנושא ויטמין D

השלכות ויטמין D על תזונה ודיאטה השלכות ויטמין D על תזונה ודיאטה

מידע מפורט בנושא השלכות ויטמין D על תזונה ודיאטה, מקורות ויתרונות.

ויטמין D במזון ויטמין D במזון

מידע מפורט בנושא ויטמין D במזון, מקורות ויתרונות.

למה חשוב לקחת תוסף ויטמין D למה חשוב לקחת תוסף ויטמין D

מידע מפורט בנושא למה חשוב לקחת תוסף ויטמין D, מקורות ויתרונות.