רקע אודות ויטמין A

ויטמין A, בלועזית: Vitamin A, הינו ויטמין מסוג כוהל (הצורה האלכוהולית שלו לא יציבה והוא עובר אסטריפקיציה).. מקורות טובים לויטמין A הם מגיעים מן החי (בתצורת רטינול) והם קיימים בכבדים, שמן דגים, ביצים ומוצרי חלב שונים. כמו כן, ניתן למצוא אותו בגם מן הצומח והוא נמצא בירקות: גזר, בטטה, פפאיה, מנגו, מלון, כרוב, תרד, ברוקולי ועוד.

ויטמין A נצרך לרוב באמצעות פיגמנט במזון מסוג בטא-קרוטן.

השפעות חיוביות של ויטמין A

צריכה של ויטמין A ידועה בהשפעות החיוביות הבאות:

    בעל תפקיד חשוב בתהליך התמיינות התאים בגוף ועל כן משפיע על תהליכי היווצרותם של תאים חדשים ושמירה על תאים קיימים.
  • שיפור תפקוד הראייה, לרבות ראיית הלילה והרגישות לאור
  • שיפור עור הפנים והשפעות אנטי אייג'ינג
  • שיפור אלסטיות עור הגוף
  • משפיע על ייצור כדוריות דם אדומות (שתפקידן הוא נשיאת ברזל לתאים. קיומן חיוני לתפקוד של מערכות רבות בגוף כגון: מערכת השתן או מערכת הרבייה)
  • יכול לסייע לטיפול באקנה
  • מסייע בחיזוק המערכת החיסונית

השפעות שליליות של ויטמין A

צריכה מופרזת, או שאינה מבוקרת, של ויטמין A עלולה לגרום לתופעות השליליות הבאות:

  • כאבי ראש, בחילה וטשטוש
  • עור יבש
  • עיכובים בגדילה
  • אסור בשימוש לתינוקות, לא מומלץ לנשים הרות

מידע מקצועי נוסף בנושא ויטמין A